Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties (VCU)

  05-07-2017

  Sun-Power hecht belang aan veiligheid en is voortaan VCU-gecertificeerd

  In de technische sector worden vaak werkzaamheden uitgevoerd met verhoogd risico op de werkvloer. Denk hierbij aan constructie- of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen of bij installaties in fabrieken en werkplaatsen. Wij hechten veel belang aan veiligheid en gezondheid en kunnen daarom met trots bekend maken dat we ons VCU-certificaat hebben behaald. Ons VG-beheersysteem (VG= Veiligheid, Gezondheid) voldoet aan de eisen van VCU. Hiermee kunnen we de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers waarborgen.

  Wat is VCU?

  VCU staat voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Sun-Power voldoet aan alle voorwaarden die hierin gesteld zijn. Met het VCU-certificaat mogen wij personeel leveren aan VCA-gecertificeerde bedrijven. VCA is eenzelfde keurmerk voor veiligheid en gezondheid, maar dan voor aannemers. Uitzendorganisaties gespecialiseerd in werktuigbouwkunde, elektrotechniek en procesbesturing, bouwkunde, civiele techniek en overige technische diensten zoals isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, transport etc. kunnen in aanmerking komen voor VCU-certificatie.

  VCU certificering

  Niet iedere uitzendorganisatie komt zomaar in aanmerking voor het VCU-certificaat. VCU stelt allerlei voorwaarden waaraan een gecertificeerde organisatie moet voldoen. Om een VCU-certificaat te krijgen heeft Sun-Power enkele stappen doorlopen. Allereerst is bepaald dat wij in aanmerking komen voor het certificaat. Vervolgens zijn er actiepunten opgesteld waarmee we ons VG-beheersysteem verder konden ontwikkelen en verbeteren. Deze punten zijn destijds zorgvuldig door ons team opgepakt. Zo ontwikkelden we onder andere een VG-boekje, waarin we onze medewerkers informeren over hun veiligheid, verantwoordelijkheden en rechten. Tot slot zijn we getoetst op ons VG-beheersysteem middels een audit. Nadat we dit proces succesvol hadden afgerond, kunnen we met trots zeggen dat Sun-Power VCU-gecertificeerd is.

  Terug naar het nieuwsoverzicht