Sun-Power op Venlo On Stage

  15-03-2018

  Op dinsdag 13 maart 2018 waren wij aanwezig bij beroepenfeest Venlo On Stage

  Op 13 maart 2018 vond de vijfde editie van Venlo On Stage plaats. Tijdens dit evenement in Equestrian Centre de Peelbergen te Kronenberg werden VMBO-ers in de regio Horst/Venlo bewust gemaakt van toekomstige beroepskeuzes. Venlo On Stage is voor de VMBO leerlingen van het Citaverde, Bouwens van der Boije College, Den Hulster, Blariacumcollege, Valuas College, De Velddijk en het Wildveld.

  Beroepenfeest

  Tijdens het beroepenfeest Venlo On Stage presenteerde Sun-Power Techniek het beroep Accountmanager en Allround Autoschadehersteller. Sun-Power Agro presenteerde de beroepen Teeltmedewerker en Hovenier. Tijdens het evenement hebben onze accountmanagers VMBO leerlingen enthousiast gemaakt voor deze vier beroepen. Vervolgens zijn een aantal leerlingen ‘gematched’ aan een bedrijf, waar ze binnenkort een dagje mogen meelopen.

  De beroepenfeesten voor het VMBO van On Stage worden in meerdere steden georganiseerd. Venlo On Stage maakt hier deel van uit. De organisatie van Venlo On Stage bestaat uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de deelnemende scholen en de gemeente.

  Doe Dag

  Tijdens de Doe Dag op 27 maart mogen de leerlingen die gematched zijn aan een bedrijf op werkbezoek. Hier kunnen ze meelopen en ervaring opdoen. Op deze manier krijgen de VMBO-ers een kijkje in de keuken bij de organisatie en helpt het ze bij het maken van een toekomstige beroepskeuze.

  Terug naar het nieuwsoverzicht