Nederland en Sun-Power kunnen niet zonder arbeidsmigranten

  12-03-2019

  Nederland heeft arbeidsmigranten nodig om personeelstekort op te vangen

  De Nederlandse economie is enorm afhankelijk van de inzet van buitenlandse werknemers. Daarbij gaat het om het invullen van banen die niet door Nederlanders ingevuld willen of kunnen worden. Een aantal jaren geleden waren er al ruim 750.000 buitenlanders in ons land actief en dit aantal is de laatste jaren alleen maar verder toegenomen.

  Door Nederlandse personeelstekorten is de verwachting dat de komende tijd er jaarlijks 50.000 extra mensen uit (alleen al) de Europese Unie naar ons land moeten komen om de gaten in te vullen. Van verdringing van Nederlanders op de arbeidsmarkt is volgens bedrijven, uitzendbureaus, provincies en gemeenten geen sprake. Sterker nog: arbeidsmigranten zijn onmisbaar en Nederland zal zijn uiterste best moeten doen om aantrekkelijk te blijven voor bijvoorbeeld Oost-Europeanen die ook voor landen als Denemarken en Duitsland kunnen kiezen (bron: NOS.nl). Feit is dat bedrijven niet genoeg Nederlanders vinden voor o.a. logistiek en productiewerk, en daardoor moeten bedrijven in Nederland steeds creatiever zijn om buitenlandse medewerkers te verleiden voor een baan in Nederland.

  Het tekenen van een intentiebijeenkomst door de provincie Limburg met gemeenten en bedrijfsleven wordt ook door Sun-Power enorm toegejuicht. Dit moet namelijk leiden tot een gezamenlijk beleid op het gebied van goede huisvesting voor arbeidsmigranten.

  Vanuit Sun-Power zetten we ons hard in om ook onze buitenlandse werknemers in goede omstandigheden een plek te bieden op de Nederlandse arbeidsmarkt. Wij willen namelijk situaties creëren waarin mensen vanuit allerlei verschillende achtergronden en culturen op de juiste plek bij elkaar gebracht worden, van elkaar kunnen leren, samen kunnen groeien, werken aan langdurige relaties en collectieve doelen.

  Terug naar het nieuwsoverzicht