Een vooruitzicht op 2018: Arbeidsmarkttrends

  22-12-2017

  Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen; Om komend jaar bij te blijven geven we je 4 arbeidsmarkttrends voor 2018

  In 2017 was het al te merken, de economie trekt weer aan. Dit brengt met zich mee dat het voor werkgevers lastig wordt om de juiste mensen te vinden. Daarom is het des te belangrijker om rekening te houden met de trends op de arbeidsmarkt. Om ervoor te zorgen dat potentiële medewerkers graag bij jouw organisatie willen werken is het goed om hierop in te spelen. 

  1. Vraag en aanbod sluiten niet aan

  Ook afgelopen jaar hadden we er al mee te kampen; de arbeidsmarkt wordt krapper en de vergrijzing neemt toe. Dit leidt tot een tekort aan vak personeel en dit merken we met name in de technische sector. In de techniek sluiten vraag en aanbod niet goed op elkaar aan. Hierop kan worden ingespeeld door ontwikkelingsmogelijkheden te bieden en nauw samen te werken met vakscholen.  

  2. Enkel een hoog salaris is niet voldoende

  Juist in een arbeidsmarkt waarin vraag en aanbod niet aansluiten speelt waardering een grote rol. Het wordt steeds meer de standaard om te concurreren op salaris, beloningen en extra aandacht. Ga na waar jouw potentiële medewerkers waarde aan hechten om ze net wat extra’s te kunnen bieden.

  3. Vergeet je huidige werknemers niet

  Naast het aantrekken van potentiële medewerkers heeft het behouden van je eigen mensen uiteraard prioriteit. In deze tijd is er sprake van een banenmarkt waarin onderling veel wordt genetwerkt. Dit maakt het voor medewerkers makkelijk om van baan te switchen. Daarom is het voor werkgevers belangrijk om ook huidige werknemers waardering te laten voelen.

  4. Bouw aan een sterk merk

  Hoe staat jouw organisatie bekend in de markt? Wanneer je goed bent voor je medewerkers is het belangrijk om dit ook uit te dragen. Op deze manier positioneer je jezelf beter dan concurrenten ten aanzien van potentiële medewerkers. Social media kanalen zijn ook volgend jaar nog steeds hèt middel om je merk als werkgever te versterken, met name LinkedIn is een belangrijke speler.

  Centraal in deze lijst van trends staat dus de werkbeleving van medewerkers. Alsnog moeite met het vinden van het juiste personeel? Sun-Power helpt je hiermee graag verder. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een succesvol 2018!

  Terug naar het nieuwsoverzicht