Arbeidsmigranten van groot belang voor de Nederlandse economie

  12-04-2017

  Het is hoog tijd dat we de positieve inbreng van arbeidsmigranten gaan inzien

  In de media wordt steeds vaker gefocust op de negatieve aspecten van arbeidsmigranten. Er wordt veel ingezoomd op verhalen over uitbuiting, arbeidsverdringing en malafide uitzendconstructies. Veel politici halen aan dat het huidige migrantenbeleid tot arbeidsverdringing leidt, maar dit is onterecht.

  Geen arbeidsverdringing

  Van arbeidsverdringing is geen sprake. Arbeidsmigranten worden vooral ingezet voor banen waar Nederlandse werknemers moeilijk voor te vinden zijn. Buitenlandse arbeidskrachten zijn in trek door hun werkmentaliteit. Het zijn harde werkers en hebben weinig moeite met niet gangbare werktijden. Uit onderzoek van Stichting voor economisch onderzoek der Universiteit van Amsterdam (SEO) blijkt dat er nauwelijks sprake is van arbeidsverdringing in de sectoren waarin het aantal arbeidsmigranten het sterkst groeit.

  Sun-Power internationaal georiënteerd

  Door constant de focus te leggen op de zogenaamde schaduwzijde van de komst van arbeidsmigranten, maken we Nederland niet bepaald aantrekkelijk voor arbeidsmigranten. Dit is natuurlijk zonde, want we hebben ze in veel opzichten hard nodig. Door de aantrekkende economie en demografische ontwikkelingen komen we binnen enkele jaren arbeidskrachten te kort. Daarom is en blijft Sun-Power internationaal georiënteerd bij het searchen naar agrarische en technische personeel.

  Terug naar het nieuwsoverzicht